Care este pretul unui tur virtual ?

Fani din lumea 360, Salutare ! Va propun un nou topic, si anume care este pretul unui tur virtual si ce beneficii primiti ?

Ati reusit sa va recuperati dupa #Valentine’s Day ? :)….zilele trecute, eu personal am ramas uimit de un trend pornit de catre un post de radio in care, practic, ei celebrau persoanele “singure” pe care le incurajau sa trimite mesaje “Sunt cel mai Single de pe pamant pentru ca…..” si sa mentionezi motivul.……ai zice ca s-a intors lumea cu susu’n’jos !

DAR NU…..eu consider ca acest trend pornit este de fapt o unealta de #Marketing (pe principiul Bad Publicity is still Publicity) foarte inteligent folosita.

DE CE ? Va explic imediat……intr-o zi in care toata lumea vorbeste de cadouri / parteneri / soti & sotie / amant & amanta 🙂 acest post de radio “a innotat impotriva valului” si uneori aceasta strategie poate fii un succes dpdv al #Marketingului si al #Publicitatii deoarece AU IESIT IN EVIDENTA (si-au asumat un risc si au reusit).

Acum sa ma intorc la motivul pentru care va povestesc de aceasta strategie intr-un blog de #tururi virtuale. Motivul este simplu.

Indiferent de pret / cost / risc trebuie sa vii cu ceva INOVATIV in piata pentru a CAPTA ATENTIA CONSUMATORILOR !! Principiul este #SIMPLU si anume #NU RISTI #NU CASTIGI

Acum o sa incerc sa va raspund la intrebarea care este pretul unui tur virtual ? #Pret Tur Virtual ? Fiind o industrie de nisa, pretul poate varia de la un furnizor la altul, cel mai probabil neexistand inca un echilibru intre cerere si oferta pe piata ca atare pot exista discrepante mari intre furnizori. Exista si diverse metode prin care furnizorii factureaza un tur virtual si anume: pret / panorama sau pret / proiect. Eu personal merg pe optiunea pret / panorama, negociabil in functie de dimensiunea proiectului.

Ca o medie putem vorbi de un pret intre 20 – 100 Euro pentru o panorama, preturi practicate in Romania la momentul actual de catre furnizorii de tururi virtuale (bazat pe o investigatie facuta de mine iar preturile acestea nu sunt batute in cuie).

Categoric pretul / costul este influentat si de tehnologiile folosite pentru a capta o fotografie 360 existand panorame 4k, 5k, 8k, 12K si tot asa.

Eu personal merg pe optiunea de 12K considerand ca este CEL MAI BUN RAPORT INTRE calitate / spatiu ocupat pe HDD & SERVER (exista si fotografii 360 denumite GIGAPANO care sunt de o calitate excelenta DAR dupa cum le spune si denumirea contin foarte multa informatie, adica ocupa multa spatiu pe disk / server, iar acest fapt poate avea consecinte negative pentru consumatorul care nu are acces la un internet cu super viteze si care nu va reusi sa vada respectiva fotografie 360 in conditii optime).

Din punctul meu de vedere, un #tur virtual ar trebui sa fie #priceless pentru business-ul dvs. Haideti sa ne gandim la o speta. Doua hoteluri, acelasi numar de stele, pret / camera, relativ localizate in aceeasi zona si oferind aproximativ aceleasi facilitati. Un hotel se promoveaza in online cu poze simple, 2D, iar celalalt hotel se promoveaza cu un #tur virtual, #tur 360, prin care clientul poate observa in detaliu orice aspect care il intereseaza cand cauta sa se cazeze la un hotel.

Va intreb, care este hotelul care va fii ales de catre client ? Raspunsul este clar, hotelul care are un #tur virtual atasat site-ului sau atasat platformelor unde se promoveaza.

Despre beneficiile de a avea un #tur 360 am mai vorbit si o sa mai vorbesc aici pe blog.

In #Marketing este valabil principiul #Dai un ban dar stai in fata !

Investitia intr-un #Tur Virtual va va aduce beneficii viitoare GARANTATE !

Mersi!

Ne auzim mai tarziu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights